Türkiye Haber Portalı Logo 2
Tolstoy'un İzinden Sinan Demir'in Edebiyat Serüveni Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi

Tolstoy’un İzinden: Sinan Demir’in Edebiyat Serüveni – Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi

Bu programda Eylül Aşkın İle… edebiyatın farklı türlerinde ortaya koyduğu eserleriyle dikkatleri üzerine çeken, genç yazar Sinan Demir’i konuk etti.

Van’ın Bir Köyünde Doğdu, Genç Edebiyatın İddialı İsimlerinden Oldu

Sinan Demir Van’ın bir köyünde dünyaya geldi ve ilk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. Demir çocukluğuyla ilgili “Ataerkil bir toplumda doğdum aslında. Ailem çok kalabalık, sekiz kardeşiz. Van’da yaşadıklarım bana çok şey kattı.” şeklinde konuştu.

Kendine Tolstoy’u Örnek Alıyor! Sinan Demir, Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (3)

Kendine Tolstoy’u Örnek Alıyor!
Okuma merakının çok erken yaşlarda başladığını vurgulayan Sinan Demir, ortaokulda Tolstoy okumaya, aynı dönem de yazmaya başladığını ifade etti. Kurucusu olduğu derginin ismini de Tolstoy’un 67 yaşında bisiklete binmeyi öğrenmesinden esinlenerek “Tolstoy’un Bisikleti” koyan Demir, daha sonra telif hakları sebebiyle dergisinin ismini yine ünlü yazarın ismini kullanarak “Tolstoy’un Mektubu” olarak değiştirdi.

Kendine Tolstoy’u Örnek Alıyor! Sinan Demir, Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (5)

Önemli İsimlerle Çalışıyor!
Tolstoy’un Mektubu isimli dergide Küçük İskender, Haydar Ergüven, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Müşfik Kenter’in kızı Melissa Kenter, Erol Günaydın’ın kızı Fatoş Günaydın gibi edebiyat dünyasının önemli isimleriyle iş birliği yaptığını dile getiren sanatçı, “Network alanım çok geniş. Onlarla daha önce yüz yüze de bir araya geldiğim için onlar benim edebiyata olan tutkumu da biliyorlar.” dedi.

Kendine Tolstoy’u Örnek Alıyor! Sinan Demir, Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (4)

Yeni Projelerle Geliyor!
Yeni tiyatro oyununun yanı sıra aynı zamanda bir dijital platforma 12 bölümlük bir dizi senaryosu hazırladıklarını dile getiren Sinan Demir, “Islak imzaları attıktan sonra açıklama yapacağız. Çok ciddi bir proje.” şeklinde projenin büyüklüğüne yönelik ilk sinyalleri verdi.

Kendine Tolstoy’u Örnek Alıyor! Sinan Demir, Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (1)

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo