Türkiye Haber Portalı Logo 2
Masaüstü Reklam
Sinemada Ezoterik Bağlantılar Ve Sembollerin Gizemleri Bu Kitapta Eray Emin Aydemir

Sinemada Ezoterik Bağlantılar ve Sembollerin Gizemleri Bu Kitapta – Eray Emin Aydemir

Yazar Eray Emin Aydemir’in yedinci kitabı “Sinemada Semboller ve Ezoterizm” sinema, semboloji ve ezoterizm kavramlarına farklı bir bakış açısı sunuyor.

Hermes Yayınları tarafından basılan “Sinemada Semboller ve Ezoterizm” yönetmenlerin ve senaristlerin sembollere bakışını, filmlerde yansıtılan gizli anlatımları ve ezoterik bağlantıları ele alıyor.

Eray Emin Aydemir, yedinci kitabında okurları semboller ve ezoterizm anlamında farklı bir yolculuğa çıkarmayı hedeflerken kitap ayrıca içerisinde birçok sembolü görsel olarak da barındırıyor.

Sinemada Gizli Semboller Ve Ezoterik Anlatımların Derinlemesine İncelemesi Eray Emin Aydemir (2)

Kitabı inceleyen ve arka kapağını kaleme alan İstanbul Beykent Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Burak Buyan’ın esere dair izlenimleri ise şu şekilde;

Kurmaca bir filmin görsel evreninde hiçbir imge tesadüfen yer almaz. Kompozisyona katkı sağlaması için özenle seçilerek gereken yere yerleştirilir. İzleyiciye düşen, karakterin adından halının desenine kadar tüm verileri birbiriyle ilişkilendirmek ve bir bütün olarak değerlendirmektir. Böylece ana fikre, temaya, mesaja ulaşılabilir. 1954 yapımı Hayvan Çiftliği canlandırma filmini izleyen bir çocuk basit bir hikâye ile kendince iyi zaman geçirebilirken bir yetişkin siyasi göndermeleri çözerek çok farklı bir mesaj alacaktır. Katmanlı yapıya sahip filmlerin alt metinlerine ulaşabilmek için kullanılan kültürel kodların bilinmesi ve ona göre çözümlenmesi gerekir.

Eray Emin Aydemir “oldukça Sağlam Bir Heavy Metal Dinleyicisiyim” Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (3)

Elinizde bulunan bu eserde Eray Emin Aydemir mercek altına aldığı 13 filmde yer alan işaret, sembol ve metaforları çok yönlü açıklayarak kadim medeniyetler ile bağlantılarını kuruyor ve ezoterik açılımlarını yapıyor. Bütüncül film analizine girmeyerek nihai çıkarımı verilen bilgiler ışığında okuyucunun zihinsel kurgusuna bırakıyor. Yazar kitapta ayrı bölümler halinde yer alan yapıtlar için özgün bir film okuma kılavuzu sunarken bizleri ekran başına, aktardığı parçaları birleştirmeye davet ediyor.

Bu değerli çalışmanın sadece sembolizme ilgi duyanları ve sinefilleri memnun etmekle kalmayıp sinema alanındaki akademik araştırmalar için de önemli bir kaynak oluşturacağı kanısındayım.”


Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo