Türkiye Haber Portalı Logo 2
Masaüstü Reklam
“sayina” Ile Tanışın Murat Karahan’ın İkinci Dünya Savaşı Temalı Romanı

“Sayina” ile Tanışın: Murat Karahan’ın İkinci Dünya Savaşı Temalı Romanı

Murat Karahan, küçük öykülerden oluşan “Kırmızı Bavulum” adlı kitabıyla elde ettiği başarısını, yeni romanı “Sayina” ile taçlandırdı. Yazmaya küçük yaşlarda başlayan Karahan, büyüklerinin anlattığı hikayeleri farklı bir dille kaleme alarak okurlarıyla buluşturuyor.

Yazma Serüveni ve “Sayina”

Karahan, romanıyla ilgili olarak, “Kimsenin kimseye benzemediği bu dünyada yazılabilecek ne varsa yazıldı, okunabilecek ne varsa okundu diyenleri ayrı tutarak, yazma serüvenimde ikinci kitabım ile sizlerin karşısındayım. Görünmeyen ne varsa görmek, duyulmayan ne varsa duymak, bilinmeyen ne varsa bilmek lazımdı,” dedi. Bu bağlamda, romanının sürgün yolunda yaşanan kayıpların insanların ruhlarında bıraktığı derin izleri konu aldığını vurguladı. Ayrıca, sürgün izlerinde yükselen bir aşk hikayesini de kaleme aldığını belirtti.

Murat Karahan'dan Yeni Roman “sayina” (2)

Romanın Konusu ve Teması

“Sayina”, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kırım’da yaşanan iki ailenin çetin göç hikayesini anlatıyor. Türk ve Müslüman kimliğinin bu coğrafyalardan silinmesinin izlerini, göçe zorlanan insanların geride bıraktığı derin acıları ve sürgünle birlikte Türkiye’de birleşen kalplerin hüznünü işleyen bir roman.

Murat Karahan, okuyucularını bu derin ve anlam dolu hikayeye davet ederek, edebi yolculuğunda bir adım daha atıyor. Kitap, kitapseverler tarafından merakla bekleniyor ve edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip olacağı düşünülüyor.

Murat Karahan'dan Yeni Roman “sayina” (3)

Murat Karahan’ın “Sayina” adlı romanı, sürgün, aşk ve kimlik arayışı temalarıyla dolu bir yolculuk sunuyor.


Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo