Türkiye Haber Portalı Logo 2
Masaüstü Reklam
Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a Mergen (bilgelik) Ödülü Verildi (2)

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a Mergen (Bilgelik) Ödülü Verildi

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin (UMFF) ödül töreni, Urla’da bulunan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde gerçekleşti. Sunuculuğunu Toygar Köse’nin üstlendiği bu özel etkinlikte, senaryo yarışmasının kazananları duyurulurken, Mergen (Bilgelik) ve Ülgen (İyilik) ödülleri de sahiplerini buldu.

Festival, TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenmiş olup, yazar Gülşah Elikbank’ın direktörlüğünde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Alanında bir ilk olma özelliği taşıyan festivalin ödül törenine birçok davetli katılım gösterdi.

Mergen (Bilgelik) Ödülü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Alev Parsa, Mergen (Bilgelik) ödülünün festival komitesi tarafından Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verildiğini duyurdu. Arkeolog Prof. Dr. Özdoğan, Anadolu neolitik kültürü üzerine yaptığı çalışmalar ve Trakya’daki önemli arkeolojik kazılarla tanınmaktadır. Bu ödül, onun bu alandaki katkılarını taçlandırdı.

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a Mergen (bilgelik) Ödülü Verildi (1)
Festival Direktörü Gülşah Elikbank

Ülgen (İyilik) Ödülü Dr. Ercan Kesal’a

TÜMAV Başkanı Filiz Ulusoy, festivalin mitolojiyi geçmiş, günümüz ve gelecekle buluşturarak etkileyici bir şekilde gün yüzüne çıkardığını belirtti. Ülgen (İyilik) ödülünün ise Dr. Ercan Kesal’a verildiğini ifade etti. Dr. Kesal, iyiliğin günümüzdeki önemine dikkat çekerek bu ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Senaryo Yarışması Birincisi: “Bebe Mezarlığı”

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, Gain TV işbirliğiyle verilen senaryo ödülünün 50 bin TL olduğunu hatırlattı. Elikbank, yarışmaya katılan tüm senaristlere ve jüri üyelerine teşekkür etti. Yarışmanın birincisi, “Bebe Mezarlığı” senaryosuyla Ali Uygur Selçuk oldu.

İstanbul Programları Devam Ediyor

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali, Manisa’daki söyleşi, konser ve film gösterimlerinin ardından 9 ve 10 Ekim tarihlerinde İstanbul BiletiniAl Torun Center’da devam edecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen festivaldeki tüm film gösterim ve söyleşiler halka açık ve ücretsizdir.

Festival Programı İstanbul’da:

09 Ekim Perşembe – BiletiniAl Torun Center

  • 18.30 – SÖYLEŞİ: Mitoloji Bize Ne Anlatıyor?
    Konuşmacılar: Doç. Dr. Serap Alper, Doç. Dr. Fatih Bakırcı, Gülşah Elikbank
  • 20.00Narsistle Aşk / Film Gösterimi

10 Ekim Perşembe – BiletiniAl Torun Center

  • 20.00İkizler Takımı / Film Gösterimi – Animasyon

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali, sinema ve mitoloji tutkunlarını bir araya getirerek, Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a Mergen (bilgelik) Ödülü Verildi (3)

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo