Türkiye Haber Portalı Logo 2
Kızılay 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor (1)

Kızılay: 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Kızılay profesyonel ekipleri ve gönüllüleri deprem bölgelerindeki müdahalelerine devam etmektedir. Kızılay ekibi, yaklaşık 900 köydeki temel gereksinimleri belirlemek için kara yolu ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) helikopterlerini kullanarak yardım ulaştırmaktadır.

Kızılay 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor (3)
Kızılay 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor (4)

Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında verilen görevleri yerine getirmek için afet anından itibaren tüm ekiplerini harekete geçirdi. 10 şehir ve 48 ilçede afetin etkisini gören bölgelerde, mobil mutfaklar, sahra mutfakları ve gezici ikram araçları ile beslenme desteği vermeye başladı. Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 500’e yakın noktada hizmet veren Kızılay, beslenme platformundaki kurum ve kuruluşların desteği ile her gün 2.6 milyon insana sıcak 3 öğünlük yemek ve ikram malzemeleri sunuyor.

Kızılay 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor (1)
Kızılay 900 Köye Ulaştı, 2.6 Milyon Kişiye Beslenme Desteği Sunuyor (2)

Depremin 6. gününde, belirtilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç duyulan yaklaşık 900 köye ulaşan Kızılay, bu köylerdeki insanlar için dayanıklı gıda maddeleri, battaniye ve giysi yardımları sağlamaktadır. Kızılay, kara yolu ile ulaşılamayan yerlere TSK helikopterleri ile ulaşarak ihtiyaç sahibi köylere malzemeleri bırakıyor.


Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo