Türkiye Haber Portalı Logo 2
Kendİne Aİt Bİr Oda Sergisi Kadın Sanatçıların Gücünü Yansıtıyor

“KENDİNE AİT BİR ODA” Sergisi Kadın Sanatçıların Gücünü Yansıtıyor

İngiliz kadın yazar Virginia Woolf’un eseri “KENDİNE AİT BİR ODA”, dönemine ışık tutan ve toplumda kadının gücünü daha çok ortaya koyması gerektiğini vurgulayan, erkek egemen toplumun söylemlerini alt üst eden çığır açıcı bir kitap olarak bilinir. Hem dünyada hem de ülkemizde güncelliğini koruyan bu eser, yazıldığı dönemle örtüşen temalarıyla dikkat çekmektedir.

Bu başyapıttan ilham alarak düzenlenen ve Virginia Woolf’a ithafen oluşturulan sergi, ressam Iclal Erentürk Güçsav’ın küratörlüğünde 13 kadın sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor. “KENDİNE AİT BİR ODA” sergisi, farklı ifade alanlarını içeren yeni üretimlerin yer aldığı, insana, kadına, varoluşa, güce, özgürlüğe, özgünlüğe, farklılıklara, farkındalıklara, yenilenmelere, sınırsızlığa, içselliklere ve düşünselliğe açılan pencereler sunuyor. Her bir sanatçı, kendi “kendine ait odalarında” ürettikleri eserleriyle bu sergide yer alıyor.

Sanat Dünyasında Virginia Woolf Esintisi Kendİne Aİt Bİr Oda Sergisi (2)

Sergiye katılan sanatçılar arasında Candan Seda Balaban, Esin Balcan Büyükkalfa, Ayşen Erte, Rezzan Demir, Sibel Akkulak Dosch, Nurgül Dökmecier, Iclal Erentürk Güçsav, Türkan Karali, Türkan Akkulak Koç, Milena Mladenova, Ceylan Mutlu, Pınar Partanaz ve Umut Sungur bulunuyor.

Sanat Dünyasında Virginia Woolf Esintisi Kendİne Aİt Bİr Oda Sergisi (3)

Fular’t Sanat Evi’nde gerçekleştirilen sergi, Roptiye Sokak, 19/A Kızıltoprak, Kadıköy-İstanbul adresinde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Bu özel sergi, ziyaretçilerini sanatın gücü ve kadınların yaratıcı enerjisiyle buluşturmayı hedefliyor.

Sanat Dünyasında Virginia Woolf Esintisi Kendİne Aİt Bİr Oda Sergisi (4)

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo