Türkiye Haber Portalı Logo 2
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (4)

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’deki Afet Koordinasyon Merkezleri ve barınma alanlarını gezerek, Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin faaliyetlerini yerinde inceledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi, Kılıçdaroğlu’ya çalışmaları ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ekibi, MYK toplantısı öncesinde Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin Afet Koordinasyon Merkezlerini ve barınma alanlarını gezdi. Toplantı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya’daki Afet Koordinasyon Merkezi’ne de uğradılar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, verdiği hizmetleri yerinde tanık etti ve çalışanları tebrik etti. Kılıçdaroğlu ve heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları ve Genel Müdürü tarafından depremzedelere sunulacak hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı, CHP ekibine Hatay ve deprem etkilenen bölgelere yapılan katkılar hakkında bir sunum yaptı.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (15)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (16)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (12)

İBB ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ 525 KİŞİYİ ENKAZLARDAN SAĞ KURTARDI

Duman’ın yaptığı sunuma göre, İBB tarafından bölgeye şu katkılar sunuldu: 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), afet noktasında oluşan ihtiyaçları karşılamak için arama-kurtarma ve insani yardım faaliyetlerine destek vermeye devam ediyor. İBB, AFAD tarafından yönetilen bu faaliyetlere 2.326 personel, 997 iş makinesi ve hizmet aracı göndererek bölgedeki insanların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor. İBB ekipleri ayrıca, teçhizatlı arama kurtarma, acil yardım ve cenaze hizmetleri takımı olarak 964 kişiyi bölgeye yollamış ve enkazdan kurtarılan 525 kişiyi sağlık ekiplerine teslim etmiş. İBB, yardım kampanyası ile de 5 milyonun üzerinde ihtiyaç ürünü bağışı toplamış ve toplanan yardımları bölgeye 272 tır ile ulaştırmış.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (9)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (8)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (5)

ALTYAPI, ARAÇ, MAKİNE, TEÇHİZAT ve MALZEME DESTEĞİ

–           İBB farklı donanım ve yetkinlikte araç ve teçhizat sevkini sağladı. 

–           Hatay’da 1.500 metrekare barınma alanı, 1.500 metrekare lojistik depo alanı ve 300 metrekare koordinasyon merkezi kuruldu. Revirin kurulumu devam ediyor. 

–           6000 kişi yemek kapasiteli yemek tırı, 15.000 ekmek/gün kapasiteli mobil fırın Antakya’da hizmet veriyor.

–           61 tır Hamidiye pet su bölgeye sevk edildi. Bölgeye; 2,8 milyon adet 0.5 litre, 161 bin adet 1,5 lt, 31bin adet 5 lt su gönderildi.

–           37 tır ile 3 milyon 600 bin adet 50 gr’lık Akdeniz tipi besleyici ekmek, 200 bin adet altın çörek, 61 bin adet bebe bisküvisi bölgeye sevk edildi. 

–           140 kabin mobil tuvalet, 42 adet mobil duş, 5 mobil WC olmak üzere, toplam 26 konteyner kuruldu faaliyete alındı.

–           14 mobil şarj istasyonu, 7 kendinden enerjili aydınlatma direği kuruldu.

–           3 mobil 12 sabit uydu, İBB WiFi ile toplam 15 noktada yayın veriliyor. 

–           11 kişilik bilgi işlem ve telekomünikasyon ekibi, Hatay’da çalışmalarına devam ediyor.

–           107 zabıta personeli ve 15 hizmet aracı bölgeye sevk edildi. 

–           52 kişilik kent temizlik ekibi ve 13 adet İSTAÇ temizlik aracı bölgede hizmete başladı.

–           7 veteriner bölgede görevlendirildi.

–           35 mühendis ve tekniker Kahramanmaraş’a hasar tespiti çalışmaları yapmak için görevlendirildi. 

–           72 kişilik Hızır Acil ve Sağlık Daire personeli, acil sağlık ekibi olarak sahada görev yapıyor. 

–           İSKİ, bölgenin su ve kanalizasyon altyapısını incelemek, hasar tespit çalışmalarını yapmak ve onarım ihtiyaçlarını belirlemek üzere, 7 kişilik teknik ekibi bölgeye görevlendirdi. 

–           Hatay Samandağ Suphi Güzey İlkokulu içerisinde depremzedeler için kurulan çadırların jeneratörleri kuruldu. Bağlantıları yapılarak çadır içlerine aydınlatma ve priz tesisatları çekildi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (2)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (3)
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Deprem, Hatay, Belediye İnceleme (1)

İSTANBUL, BÖLGE İÇİN TEK YÜREK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 14 CHP ilçe belediyesi ile birlikte Hatay’daki afet bölgesine yardım ulaştırmayı koordine etmektedir. Şu anda, battaniye, kışlık giysi, ısıtıcı, jeneratör, hijyen malzemeleri içeren 564 tır yola çıkmıştır. Ayrıca, 116 araç ve iş makinası bölgeye gönderilmiştir. 506 kişilik bir arama kurtarma ekibi ve teknik personel de bölgeye yönlendirilmiştir. 6 adet çöp kamyonu da ilçelerden bölgeye sevk edilmiştir. Toplam 10 aşevi Hatay’da farklı noktalarda açılmıştır. Ancak, bölgede hala çadır, ısıtıcı, konserve gıda, termal içlik, hijyen malzemeleri, yetişkin bezi, bebek bakımı ve gıda malzemelerine olan ihtiyaç devam etmektedir.


Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo