Türkiye Haber Portalı Logo 2
Ekrem İmamoğlu Üniversitelerin Kapatılması Video Haber

Ekrem İmamoğlu / Üniversitelerin Kapatılması / Video Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversitelerin kapatılması konusundaki düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, “İlk aklımıza gelen üniversitelerin kapatılması doğru değil, bu yanlış bir an önce düzeltilmelidir” dedi.

İmamoğlu, gençlerin çaresiz kalmasını ve umutsuzluk hissetmesini kabul etmeyeceğini belirtti. Deprem bölgesindeki öğrencilerin, diğer şehirlerde de destek görmeleri mümkün olduğunu ifade etti. İstanbul’un bu duruma hazır olduğunu belirtti.

Üniversitelerin kapatılarak, yurtların depremzedelere açılacak olması konusunda değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görüşlerini şöyle ifade etti: 

Ekrem İmamoğlu, değerlendirmeler yaparken, üniversitelerin kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. İmamoğlu, devletin depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli imkanları bulunduğunu belirtti ve ilk olarak üniversitelerin kapatılması düşüncesinin yanlış olduğunu vurguladı, bu hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğine dikkat çekti.

“UMUTSUZLAŞTIRMAYI KABUL ETMİYORUM”

Ekrem İmamoğlu, gençleri çaresiz bırakmayı ve umutsuzlaştırmayı kabul etmeyeceğini vurguladı ve diğer illerin de deprem bölgesindeki öğrencilere sahip çıkabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. İstanbul’un da bu konuda hazır olduğunu söyledi. İmamoğlu, öğrencilerin diğer üniversitelere aktarılarak yurt kapasitesinin arttırılarak eğitiminine devam edebileceklerini belirtti.


Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo