Türkiye Haber Portalı Logo 2
“döneceksem Dönüşüm Muhteşem Olmalı” Sevtap Çapan, Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi

“Döneceksem dönüşüm muhteşem olmalı” Sevtap Çapan, Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi

Türkiye Haber Portalı’nda yayınlanan Eylül Aşkın’ın sunduğu “Eylül Aşkın ile… “ programının bu haftaki konuğu oyuncu ve yazar Sevtap Çapan oldu. Çapan, tiyatrodan televizyona sektörle ilgili bir çok konuda eleştirilerde bulundu. Bugüne kadar oyunculuk adına yaptığı başarılı çalışmalar ve kitapları ile ilgili de sohbet ettiğimiz Sevtap Çapan, gelecek projeleri ile ilgili de bilgi verdi.

“Bizdeki bu fikir hırsızlığı bir türlü kurtulamadığımız bir olay.”

Oldukça ses getiren çalışması “Ben…” Kurtuluş serisi ve bu seri kapsamında sahnelediği ve oynadığı “Ben Kara Fatma” oyununu takiben bir çok tiyatronun “Ben X” şeklinde seri olmayan veya herhangi bir amaç gütmeyen oyunlar sahnelemeye başladığından dert yanan Sevtap Çapan, sert konuştu. “Burada bir hadsizlik ortaya çıkıyor. Bunların bugün hala yaşanıyor olması çok çirkin geliyor bana.” şeklinde konuştu.

Sevtap Çapan “herkes Kendini Profesör Zannediyor” Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (3)

“Şimdiki oyuncuların hedefleri yok.”

Bir oyuncunun idealist bir yanının da olması ve bir hedefinin olması gerektiğini dile getiren Sevtap Çapan, özellikle televizyonda artarak gördüğümüz estetikli oyuncular için, “Hepsi aynı tornadan çıkmış gibi.” dedi.

“Döneceksem dönüşüm muhteşem olmalı.”

Tiyatro çalışmalarına ve “Ben” Kurtuluş serisi ile hala tiyatro izleyicisiyle buluşmaya tam gaz devam eden Sevtap Çapan, uzun süre televizyondan uzak kalmasıyla ilgili, “Birkaç proje geldi, beğenmedim. Döneceksem dönüşüm muhteşem olmalı.” Daha önceki çalışmalarının Türkiye’nin kült projeleri olmasından dolayı seçici davrandığını ifade eden sanatçı tekliflere açık, doğru projeyi bekliyor.

Sevtap Çapan “herkes Kendini Profesör Zannediyor” Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (2)

İki Yeni Kitap Yolda

Yeni bir deneme kitabını haziran ayı içerisinde okurla buluşturmaya hazırlandığını belirten Çapan, bir de oyunculuk üzerine mesleki içerikli bir kitap üzerine çalıştığını, bu kitabın çıkış tarihini ise Ekim ayı olarak belirlediklerini ifade etti.


Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo