Türkiye Haber Portalı Logo 2
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Afet Bölgesinde

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Afet Bölgesinde

Türkiye genelinde binlerce insan, el becerileriyle betonu kazıyor.

“DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, afet bölgesindeki deprem mağdurlarının acısını paylaşmaya devam ediyor. Adana Çukurova’daki Yurt Mahallesi’nde yapmış olduğu incelemeler sırasında, Babacan şunları söyledi: “Türkiye genelinden binlerce insan, kendi çabasıyla buralara ulaşıp, el becerileriyle toprak ve betonu kazarak insanlara ulaşmaya çalışıyor. Tüm bu gönüllü vatandaşlarıma tek tek şükranlarımı sunuyorum.”

Adana’da 16 bina yıkıldı

Adana’da Yurt Mahallesi’ndeyiz ve burada 5 bina tamamen yıkılmış durumda. Adana genelinde toplam yıkılan bina sayısı 16 olarak bildirildi ve aynı zamanda hasarlı binalar da bulunuyor. Adana Merkez’deki durum çok zor, çok sayıda aile enkaz başında yakınlarından haber bekliyor. Acı büyük.

Vatandaşlarımız haklı olarak şikâyet ediyor

Şehir merkezinde bulunmamıza rağmen, burada da vatandaşlarımız arama kurtarma ve diğer yardımların yeterli hızda ulaşmamış olmasından şikâyet ediyorlar. Bu durum haklı olarak şikâyettir çünkü yıkım oldukça büyük.

İhtiyaçlar sınırsız, ihtiyaçları karşılama çabası sınırlı

Türkiye, bu kadar büyük bir alandaki eşzamanlı yıkımla karşılaşmamıştı. Bir yandan büyük bir yıkım, bir yandan sonsuz ihtiyaçlar var, ama diğer yandan sınırlı kamu kapasitesi ve sivil çabalarla ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Enkazdan yakınlarını kurtaran aileler sevinirken, enkazdan cenaze çıkması ise kahrolmasına sebep oluyor. Allah yardımcımız olsun.

‘Tüm sivil girişimlere teşekkür ediyorum’

Bu sıkıntılı ve zor zamanlarda herkesin katkısı çok önemlidir. Başka yerlerden yardım eli uzanan vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katılımı, ihtiyaç sahibi insanların yardım almasına yardımcı olur. Bu zor zamanların atlatılmasında herkesin iş birliği yapması, birbirine yardım etmesi çok önemlidir. Teşekkür ediyorum, başımız sağ olsun.


Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo