Türkiye Haber Portalı Logo 2
Çocukluk Anılarının Heykellere Dönüşümü Hasibe Sergisi Asmalımescit'te

Çocukluk Anılarının Heykellere Dönüşümü: Hasibe Sergisi Asmalımescit’te

Numan Aykut Şahin’in “Hasibe: Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi” isimli sergisi, 26 Mayıs – 15 Haziran tarihleri arasında Asmalımescit Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, sergisinde ilhamını büyükanne Hasibe’den ve çocukluğunda sık sık ziyaret ettiği aile topraklarından alıyor. Kendi kökenlerinden ve büyükannesi Hasibe’nin dostlarından esinlenerek oluşturduğu hikaye, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Maltepe köyünde geçen çocukluk anıları, gözlemlediği karakterler, farklı vücut formları ve motif çeşitliliği ile şekilleniyor. Şahin, bu zengin gözlemlerden yola çıkarak avangart köylü “Fat Lady” heykellerini yaratıyor.

Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (6)

Sanatçı, çocukluğunda oyun alanı olan Maltepe köyünün coğrafik, jeolojik ve biyolojik çeşitliliğinden de ilham alıyor. Bataklık, çamur, kırkayak, kurbağa gibi imgeler eserlerinde yer buluyor ve Şahin’in çocukluk anılarına derin bir bağ oluşturuyor.

Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (5)

Moda alanında eğitim alan ve styling üzerine çalışan Numan Aykut Şahin, heykellerini giydirirken de bu alandaki tecrübelerini kullanıyor. Hikayesindeki motif çeşitliliğini geniş bir yelpazede sunan sanatçı, eserlerinde zengin mozaikler ile detayları öne çıkarıyor.

Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (7)

Bu eşsiz sergi, köy yaşamının ve Şahin’in çocukluk anılarının avangart bir yorumunu sunarak sanatseverlere farklı bir perspektif sunuyor. Asmalımescit Sanat Galerisi’nde 26 Mayıs’tan itibaren ziyaret edilebilecek sergi, 15 Haziran’a kadar açık olacak.

Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (4)
Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (3)
Numan Aykut Şahin'in Hasibe Çizginin Dışında Bir Köy Hikayesi Sergisi Asmalımescit Sanat Galerisi'nde (2)

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo